Activități opționale și extracurriculare

 

Cursuri opționale:

Activitățile opționale vor fi alese de către parinți, participarea nu este obligatorie, copiii desfășurând alte activități incluse în procesul instructiv-educativ cu educatoarea. Ne propunem diversificarea paletei educative în sistemul opțional și extracurricular. Pentru sistemul opțional vom desfășura mai multe opționale pe partea de creație, continuând în același timp să implicăm copiii în activități de dezvoltare personală și de studii intensive ale limbilor străine.

Activități extracurriculare

În sistemul extracurricular vom opta pentru propunerea semestrială de activități extracurriculare împărțite pe luni calendaristice prin care se va urmări consolidarea cunoștințelor asimilate prin participarea la activități specifice:

Vor fi nelipsite spectacolele și serbările, atât în interiorul gradiniței, cât și în exterior, în funcție de condițiile meteo. Acestea sunt organizate pentru a marca evenimetele importante din timpul anului (Halloween Party, Serbare de Craciun, Ziua Mamei etc).

În parteneriat cu alte instituții de învățământ, particular și de stat, se vor organiza acțiuni umanitare în vederea ajutorării copiilor defavorizați.

Toate aceste activități urmăresc îmbinarea activităților statice cu cele dinamice pentru crearea bunei dispoziții pe parcursul zilei.